Tragedia aviatică din Rusia | Ancheta va dura cel puţin o săptămână. Momentul impactului, filmat de o cameră de supraveghere/ Autorităţile au găsit cea de-a doua cutie neagră a avionului - VIDEO

Operaţiunile de cercetare a zonei şi ancheta la locul de prăbuşire a avionului rusesc de pasageri Antonov An-148, în apropiere de Moscova, vor dura cel puţin o săptămână, a anunţat luni ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Vladimir Puşkov, relatează site-ul agenţiei Tass.

7012 afișări
Imaginea articolului Tragedia aviatică din Rusia | Ancheta va dura cel puţin o săptămână. Momentul impactului, filmat de o cameră de supraveghere/ Autorităţile au găsit cea de-a doua cutie neagră a avionului - VIDEO

Tragedia aviatică din Rusia | Ancheta la locul de prăbuşire a avionului rusesc Antonov An-148 va dura cel puţin o săptămână

VEZI MAI JOS VIDEO CU MOMENTUL IMPACTULUI

"Activităţile de la locul accidentului se desfăşoară non-stop. Planificăm să încheiem etapa principală a operaţiunii de căutare de aici în decurs de şapte zile, pentru că avem o suprafaţă mare pe care au fost împrăştiate fragmente ale epavei, precum şi din cauza stratului de zăpadă şi a profilului complicat al terenului", a spus ministrul rus.

Vladimir Puşkov a adăugat că prioritatea în acest moment este reprezentată de acordarea întregii asistenţe necesară familiilor victimelor, fiind desfăşurată o cooperare cu toate regiunile unde locuiau pasagerii.

Identitatea tuturor persoanelor decedate va fi stabilită prin efectuarea unor expertize genetice, care pot dura două-trei luni.

Doar doi cetăţeni străini - un elveţian şi un azer - s-au aflat printre cei 71 de pasageri ai avionului care s-a prăbuşit duminică în Rusia, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova. Iniţial, autorităţile au anunţat că este vorba despre trei persoane.

Un avion de pasageri al companiei ruse Saratov Airlines, cu 71 de persoane la bord, s-a prăbuşit duminică la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova către oraşul Orsk. Fragmentele avionului au fost descoperite în districtul Ramenskoye din regiunea administrativă Moscova. Cauza prăbuşirii aeronavei urmează să fie stabilită de către anchetatori, iar variantele luate în calcul sunt condiţiile meteo, o eroare de pilotaj sau o defecţiune tehnică.

 

Anchetatorii ruşi au descoperit cea de-a doua cutie neagră a avionului prăbuşit lângă Moscova

Anchetatorii ruşi au anunţat luni descoperirea celei de-a doua cutii negre a avionului de pasageri Antonov An-148 care s-a prăbuşit duminică la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova către oraşul Orsk, relatează site-ul agenţiei Tass.

"Înregistratorul de zbor a fost găsit în cel de-al 18-lea sector al zonei de căutare. Comisia de Aviaţie Interstatală va identifica şi analiza dispozitivul, care se află în condiţii satisfăcătoare", a declarat Serghei Poletikin, director regional în cadrul Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Oficialul rus a mai precizat că nouă vehicule aeriene fără pilot (drone) sunt utilizate pentru a inspecta zona în care s-a prăbuşit avionul de pasageri.

"Zona de căutare este împărţită în 29 de sectoare, cu un ofiţer superior desemnat pentru fiecare dintre ele", a spus Poletikin, adăugând că "principalele eforturi se concentrează acum pe depistarea rămăşiţelor umane şi a fragmentelor aeronavei".

Locul accidentul este acoperit de un strat gros de zăpadă care face dificil accesul. Aproximativ 100 de anchetatori şi criminalişti au ajuns în zonă cu ajutorul snowmobilelor. Totodată, peste 900 de persoane sunt implicate în operaţiunile de căutare de pe aproximativ 30 de hectare de teren.

Între timp, una dintre cauzele analizate privind producerea accidentului este o defecţiune la motoare, iar anchetatorii au prelevat probe de kerosen de la unitatea care a asigurat alimentarea avionului, în oraşul Penza.

Operaţiunile de cercetare a zonei şi ancheta la locul de prăbuşire a avionului rusesc vor dura cel puţin o săptămână, a anunţat ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Un avion de pasageri al companiei ruse Saratov Airlines, cu 71 de persoane la bord, s-a prăbuşit duminică în districtul Ramenskoye din regiunea administrativă Moscova. Cauza prăbuşirii aeronavei urmează să fie stabilită de către anchetatori, iar variantele luate în calcul sunt condiţiile meteo, o eroare de pilotaj sau o defecţiune tehnică.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici