TRAGEDIA DIN SPANIA: Poliţia a numărat 78 de cadavre. Între victime se află trei străini

Poliţia spaniolă a anunţat vineri că a numărat 78 de morţi în accidentul feroviar de la Santiago de Compostela, dintre care au fost identificaţi 72, în contextul în care bilanţul anunţat oficial este 80 de morţi.

637 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA DIN SPANIA: Poliţia a numărat 78 de cadavre. Între victime se află trei străini

TRAGEDIA DIN SPANIA: Poliţia a numărat 78 de cadavre. Între victime se află trei străini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Între corpurile identificate se află şi cele a trei străini, un algerian, un mexican şi un american, a declarat pentru presă Antonio del Amo, încărcinat cu coordonarea poliţiei criminalistice.

"Pentru moment, numărul este de 78 de cadavre, 72 au fost identificate, iar şase urmează să fie" identificate, a declarat Jaime Iglesias, şeful poliţiei din Galicia, într-o conferinţă de presă, vorbind, de asemenea, şi despre "resturi umane" care complică activitatea poliţiei criminalistice.

"Avem corpuri tăiate, dar nu arse", a adăugat şeful poliţiei, apreciind că identificarea ultimelor cadavre va necesita timp.

În total 83 de răniţi erau spitalizaţi în continuare vineri dimineaţa, dintre care 32 în stare gravă.

Trenul, care venea de la Madrid, a deraiat miercuri seara la aproximativ patru kilometri distanţă de gara din Santiago de Compostela, în contextul în care circula cu o viteză excesivă pe un tronson în care viteza este limitată la 80 de kilometri pe oră.

Şeful trenului, în vârstă de 52 de ani, uşor rănit în accident şi spitalizat, a fost arestat joi pentru "imprudenţă" şi plasat în stare de arest preventiv, a anunţat poliţia vineri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici