Tragedia din Ucraina: Incertitudine cu privire la numărul cadavrelor pasagerilor zborului MH17 găsite

Experţii olandezi, care se ocupă de repatrierea cadavrelor pasagerilor zborului MH17, au numărat oficial 200 de corpuri neînsufleţite în trenul ajuns la Harkov marţi, în timp ce până în prezent se anunţaseră 282, relatează AFP.

1661 afișări
Imaginea articolului Tragedia din Ucraina: Incertitudine cu privire la numărul cadavrelor pasagerilor zborului MH17 găsite

Tragedia din Ucraina: Incertitudine cu privire la numărul cadavrelor pasagerilor zborului MH17 găsite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem absolut siguri că sunt corpurile a 200 de persoane diferite în tren", a explicat Jan Tuinder, şeful delegaţiei olandeze în Ucraina, în timpul unei conferinţe de presă la Harkov.

"Unde sunt celelalte? Acest lucru va face parte din investigaţiile următoare", care vor avea loc în Olanda, a adăugat el.

În plus, el a asigurat că în mod sigur au rămas "fragmente de corpuri la locul catastrofei".

Tuinder a explicat că experţii vor pregăti cadavrele şi vor face verficări pentru ca sacii mortuari să nu conţină explozibili sau substanţe radioactive.

Marţi, 50 de cadavre au fost pregătite pentru repatriere, iar "vineri vor fi gata toate corpurile neînsufleţite", a explicat Volodimir Groisman, vicepremierul ucrainean, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă.

Înainte de plecarea primului avion, miercuri, o ceremonie este prevăzută pentru ora locală 11.00 (11.00 ora României), pe aeroportul din Harkov.

Cutiile negre, predate în noaptea de luni spre marţi experţilor malaysieni de către rebelii proruşi, sunt într-adevăr cutiile negre ale zborului MH17, a precizat Groisman.

Avioanele care vor repatria cadavrele vor ateriza la Eindhoven, în sudul Olandei, de unde cadavrele vor fi transportate către o bază militară din Hilversum, la sud-est de Amsterdam, la aproximativ 100 de kilometri de aeroport.

În total, 298 de persoane, dintre care 193 de olandezi, se aflau la bordul avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlienes, care se deplasa pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur şi care s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatişti proruşi, doborât probabil de o rachetă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici