TRAGEDIA FEROVIARĂ din Spania - Rezultatele anchetei: Ce viteză avea trenul în momentul accidentului

Anchetatorii au informat ce viteză avea în momentul accidentului trenul care a deraiat pe 24 iulie în Spania, accident soldat cu 79 de morţi.

1631 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA FEROVIARĂ din Spania - Rezultatele anchetei: Ce viteză avea trenul în momentul accidentului

TRAGEDIA FEROVIARĂ din Spania - Rezultatele anchetei: Ce viteză avea trenul în momentul accidentului

Trenul care a deraiat pe 24 iulie în Spania rula cu 153 de kilometri pe oră în momentul incidentului, iar mecanicul locomotivei pare să fi fost neatent, accidentul soldându-se cu 79 de morţi, anunţă anchetatorii.

"Cu câţiva kilometri înainte de producerea deraierii, trenul rula cu 192 de kilometri pe oră, dar frâna a fost acţionată cu câteva secunde înaintea impactului", precizează anchetatorii.

"Mecanicul de locomotivă vorbea la telefon în momentul accidentului, cu un angajat al Renfe, cel mai probabil un controlor de trafic care îi oferea indicaţii despre traseu; de asemenea, se pare că verifica un plan de parcurs în format tipărit", adaugă anchetatorii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici