Tragedie în India: Cel puţin 105 persoane au murit în urma naufragiului unui feribot

Un feribot supraîncărcat de pasageri s-a rupt în două şi s-a scufundat luni, în timpul unei furtuni, pe un râu din nord-estul Indiei, provocând moartea a cel puţin 105 persoane, alte aproximativ o sută de persoane fiind declarate dispărute, conform poliţiei.

296 afișări
Imaginea articolului Tragedie în India: Cel puţin 105 persoane au murit în urma naufragiului unui feribot

Tragedie în India: Cel puţin 105 persoane au murit în urma naufragiului unui feribot (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 150 de persoane au fost salvate sau au reuşit să scape, după ce un feribot care transporta femei şi copii a naufragiat în apele furtunoase ale Brahmaputrei, în statul Assam.

Un ofiţer al poliţiei locale, A. Dass, a declarat că echipele de salvare au recuperat trupurile a 105 persoane, alte aproximativ o sută de persoane fiind încă date dispărute.

"La bord erau aproximativ 350 de persoane atunci când furtuna a rupt în două feribotul", a declarat un oficial al poliţiei din Assam, J.N. Chudhury.

"Am văzut oameni care erau luaţi de ape deoarece curentul fluviului era foarte puternic", a declarat pentru AFP un martor, Rahul Karmakar. "Şansele de supravieţuire sunt reduse", a adăugat el.

Premierul Manmohan Singh, care a declarat că este "şocat şi consternat" de amploarea pierderilor, a numit acest naufragiu drept o "tragedie" şi a promis să ofere tot sprijinul guvernamental necesar.

Nava călătorea din Dhubri în districtul vecin Fakirganjan atunci când a avut loc accidentul.

Bărcile sunt un mijloc de transport frecvent în India, în cele mai îndepărtate regiuni, dar accidentele sunt frecvente din cauza normelor de securitate ineficiente şi a numărului prea mare de pasageri.

În octombrie 2010, cel puţin 79 de pelerini musulmani au murit după ce nava supraîncărcată de pasageri, care transporta 150 de persoane, s-a scufundat în Bengalul de Vest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici