Traian Băsescu, premierul României? Gafa de pe site-ul summitului NATO de la Chicago - FOTO

Site-ul oficial al summitului NATO de la Chicago îl prezintă pe preşedintele Traian Băsescu drept prim-ministrul României. La secţiunea "Lideri aşteptaţi să participe", pe site-ul oficial al summitului NATO care se va desfăşura la 20 şi 21 mai la Chicago, preşedintele român Traian Băsescu este prezentat cu funcţia de premier.

989 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, premierul României? Gafa de pe site-ul summitului NATO de la Chicago - FOTO

Traian Băsescu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Site-ul chicagonato.org menţionează că România este stat membru al NATO şi că Băsescu a preluat funcţia la 20 decembrie 2004.

Cel de-al 25-lea summit al Alianţei Nord-Atlantice se va desfăşura la 20 şi 21 mai la Chicago şi se va concentra pe trei mai probleme: angajamentul faţă de Afganistan în perioada de tranziţie şi după aceasta, asigurarea că Alianţa are capacităţile necesare pentru a-şi apăra populaţia şi teritoriul şi de a se confrunta cu provocările secolului al XXI-lea, precum şi consolidarea reţelei de parteneri ai NATO de pe întreg globul.

Potrivit site-ului NATO, la Chicago, noţiunea de "smart defence" - prioritizare, specializare şi cooperare sporită - va fi transformată într-o strategie privind capacitatea pe termen lung. Această strategie are trei componente: în primul rând, un pachet de proiecte multinaţionale menite să trateze deficienţe critice în termeni de capacitate; în al doilea rând, proiecte multinaţionale pe termen mai lung ce includ scutul antirachetă, supravegherea terestră (Alliance Ground Surveillance) şi misiuni aeriene; în al treilea rând, proiecte strategice pentru 2020 în domenii precum misiunile comune de Informaţii, Monitorizare şi Recunoaştere, dar şi de alimentare în zbor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici