Treabă pentru Trump în ultima zi de mandat: și-a grațiat camarila, inclusiv pe Broidy, care avea legături cu Dragnea. Pe cine nu a graţiat preşedintele

10028 afișări
Imaginea articolului Treabă pentru Trump în ultima zi de mandat: și-a grațiat camarila, inclusiv pe Broidy, care avea legături cu Dragnea. Pe cine nu a graţiat preşedintele

Donald Trump a graţiat zeci de oameni, miercuri, în ultima zi de mandat, inclusiv fostul său consilier Steve Bannon, rapperul Lil Wayne, cât şi fostul primar al Detroitului Kwame Kilpatrick, potrivit Bloomberg.

Lista graţierilor lansată astăzi de Casa Albă nu îl include şi pe Donald Trump, deşi acesta şi-ar fi dorit acest lucru.

Conform surselor CNN, Trump a avut mai multe discuţii cu avocaţii săi în care a discutat posibilitatea de a se autograţia şi de a-şi graţia încă o serie de asociaţi, însă acesta a rămas destul de speriat când avocaţii i-au explicat că se expune foarte mult din punct de vedere legal.

Cel care va deveni în câteva ore fostul preşedinte al SUA a graţiat 73 de persoane şi a schimbat sentinţele pentru încă 70 de persoane. Majoritatea sunt infractori, însă lista include şi celebrităţi, foşti politicieni, executivi, apropiaţi de-ai lui Trump, de-ai familiei sale sau membri ai Congresului.

Cu toate acestea, Donald Trump nu i-a graţiat pe Julian Assange, fondatorul Wikileaks şi nici pe Edward Snowden, deşi a discutat cu avocaţii săi despre aceste opţiuni.

Trump a vorbit cu Steve Bannon marţi, iar sursele Bloomberg susţin că preşedintele american nu plănuia să îl graţieze şi pe el, ci s-a hotărât în ultima clipă.

Donald Trump a decis să îi graţieze şi pe rapperi Dwayne Carter, cunoscut drept Lil Wayne şi Bill Kapri, cunoscut drept Kodak Black. Aceştia erau acuzaţi de posesie ilegală de arme de foc, respectiv falsificarea actelor pentru obţinerea unei arme de foc.

Printre graţiaţi se numără şi Elliott Broidy, cel care strângea bani pentru republicani şi cel care a organizat vizita lui Dragnea la Washington. Broidy a fost găsit vinovat în octombrie după ce a făcut lobby în numele unui om de afaceri din Malaezia, încercând să îl ajute pe acesta să scape de o anchetă federală.

Pe lista celor graţiaţi sau cu sentinţe comutate se numără: fostul executiv din asigurări  Sholam Weiss, fostul consilier Steve Bannon, fostul primar al Detroitului Kwame Kilpatrick, fostul director Google Anthony Levandowski, fostul membru al congresului Duke Cunningham şi Ken Kurson, un fost asociat de business al ginerelui lui Trump, Jared Kushner.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici