Trei angajaţi care lucrau la reactorul 3 al centralei Fukushima au fost iradiaţi

Trei angajaţi ai centralei Fukushima care lucrau la reactorul 3 au fost iradiaţi, a anunţat joi Agenţia japoneză pentru siguranţă nucleară.

30 afișări
Imaginea articolului Trei angajaţi care lucrau la reactorul 3 al centralei Fukushima au fost iradiaţi

Trei angajaţi care lucrau la reactorul 3 al centralei Fukushima au fost iradiaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Doi dintre ei au fost spitalizaţi, a precizat agenţia. Aceşti doi anganjaţi au fost "expuşi unui nivel de radiaţii cuprins între 170 şi 180 de milisievert", a declarat Hidekuki Nishiyama, purtător de cuvânt al agenţiei.

Angajaţii lucrau într-o clădire care adăposteşte turbina, o zonă distinctă de clădirea reactorului.

O expunere la 100 milisievert pe o perioadă de un an este considerată ca fiind pragul de la care creşte riscul de a face cancer ulterior.

Joi, la aproape două săptămâni de la cutremurul cu magnitudinea 9 urmat de un tsunami devastator, autorităţile continuau misiunea delicată şi periculoasă de răcire a reactoarelor centralei Fukushima Daiichi.

Personalul, evacuat din oraş în urma unor emisii de fum negru, a reluat operaţiunea de udare a reactorului 3, unde electricitatea a fost restabilită parţial în sala de control, a anunţat Agenţia pentru siguranţă nucleară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici