Trei angajaţi NSA suspectaţi de ajutarea lui Edward Snowden au fost sancţionaţi

Trei angajaţi ai Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională (NSA) au fost sancţionaţi pentru implicare în acţiunile fostului consultant Edward Snowden, care a sustras şi dezvăluit mii de documente clasificate, informează postul NBC citat de AFP.

153 afișări
Imaginea articolului Trei angajaţi NSA suspectaţi de ajutarea lui Edward Snowden au fost sancţionaţi

Edward Snowden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorizaţia de acces la documente secrete i-a fost retrasă, ca măsură disciplinară, unui angajat civil al NSA, care ulterior a demisionat. Pe 18 iunie 2013, acest angajat recunoscuse în faţa anchetatorilor FBI că acceptase ca Edward Snowden să utilizeze certificatul numeric de acces la reţeaua clasificată a NSA dat fiind că permisul său fusese retras.

Alţi doi angajaţi ai NSA, un militar şi un civil, au primit interdicţii de acces la date clasificate încă din august 2013, dar informaţia s-a aflat abia acum.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici