Trei bărbaţi au fost salvaţi din largul coastelor Australiei după ce nava pe care se aflau a fost atacată de rechini

Trei bărbaţi aflaţi la bordul unui catamaran gonflabil au fost scoşi din mare la primele ore ale zilei de miercuri, după ce "mai multe atacuri ale rechinilor" le-au scufundat parţial nava în largul coastei de nord-est a Australiei.

1034 afișări
Imaginea articolului Trei bărbaţi au fost salvaţi din largul coastelor Australiei după ce nava pe care se aflau a fost atacată de rechini

Trei bărbaţi au fost salvaţi din largul coastelor Australiei după ce nava pe care se aflau a fost atacată de rechini

Doi ruşi şi un cetăţean francez, cu vârste cuprinse între 28 şi 63 de ani, se aflau la bordul ambarcaţiunii în timp ce aceasta se deplasa din Vanuatu spre oraşul Cairns, situat în nord-estul ţării, a precizat Autoritatea Australiană pentru Siguranţă Maritimă (AMSA) într-un comunicat.
 
Ambarcaţiunea de 9 metri, înregistrată în Rusia, s-a defectat atunci când rechinii i-au atacat carenele gonflabile.
 
"Ambele carene ale navei au fost avariate în urma atacurilor rechinilor", a precizat AMSA în comunicat.
 
După ce un apel de urgenţă a fost primit miercuri, la ora 01:30, AMSA a solicitat ajutorul navei de transport de vehicule Dugong Ace, sub pavilion Panama, care a efectuat operaţiunea de salvare la aproximativ 835 de kilometri sud-est de Cairns, în Marea Coralilor, potrivit CNN.
 
De asemenea, AMSA a trimis la faţa locului o aeronavă de salvare. Managerul de serviciu al AMSA, Joe Zeller, a declarat că "o porţiune destul de mare" din corpul navei lipsea atunci când a fost găsită.
 
"Există multe motive pentru care navele sunt atacate de rechini. Cu toate acestea, încă nu e clar ce i-a determinat pe aceşti rechini să atace nava", a spus el.
 
Zeller a precizat că deplasarea din Vanuatu până la Cairns, o distanţă de peste 2.200 de kilometri, ar fi durat în mod normal între două şi trei săptămâni, în funcţie de condiţiile meteorologice.
 
"Cei trei bărbaţi au fost foarte fericiţi că au fost salvaţi şi toţi sunt sănătoşi şi bine", a spus Zeller.
 
Imaginile cu vedere nocturnă postate pe site-ul autorităţii arătau partea din spate a navei scufundată în apă. Bărbaţii sunt aşteptaţi să ajungă în Brisbane joi dimineaţă, a precizat AMSA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici