Trei cetăţeni francezi şi unul irakian, angajaţi ai unui ONG din Franţa, sunt daţi dispăruţi la Bagdad

Trei resortisanţi francezi şi un irakian care lucrează pentru o organizaţie non-guvernamentală franceză au dispărut la Bagdad, a declarat angajatorul lor vineri, adăugând că încă nu s-au cerut bani pentru răscumpărarea acestora, relatează Reuters.

551 afișări
Imaginea articolului Trei cetăţeni francezi şi unul irakian, angajaţi ai unui ONG din Franţa, sunt daţi dispăruţi la Bagdad

Trei cetăţeni francezi şi unul irakian, angajaţi ai unui ONG francez, sunt daţi dispăruţi la Bagdad

Organizaţia non-guvernamentală SOS Chretiens d’Orient a anunţat că cei patru au dispărut luni după ce s-au îndreptat spre Bagdad pentru „proceduri administrative”, iar autorităţile irakiene au fost informate de dispariţia celor trei.

Ministerul francez de Externe a fost, de asemenea, informat despre situaţie şi încearcă să obţină mai multe informaţii despre caz, a declarat un oficial din cadrul Ministerului.

Conform informaţiilor de pe site-ul său oficial ONG-ul se ocupă cu sprijinirea creştinilor din regiune.

În decembrie, un jurnalist francez a fost răpit aproape de ambasada SUA la Bagdad, dar a fost eliberat 24 de ore mai târziu după ce ministrul francez de Externe a intervenit cu premierul irakian, au spus diplomaţii francezi.

Aceste incidente apar pe fondul tensiunilor crescânde între Statele Unite şi Iran în regiune, care au culminat cu uciderea generalului iranian Qassem Soleimani de către o dronă americană pe aeroportul din Bagdad la începutul acestei luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
irak,
ong

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici