Trei directori Lukoil, morţi în condiţii suspecte în ultimele 18 luni - Vladimir Nekrasov a criticat invadarea Ucrainei de către Putin

  • Vladimir Nekrasov, în vârstă de 66 de ani, preşedintele consiliului de administraţie Lukoil, ar fi murit din cauza unei insuficienţe cardiace.
  • El este al treilea director executiv al Lukoil care a murit subit în ultimele 18 luni.
  • Lukoil a criticat invazia Ucrainei de către Putin în primele zile ale războiului.
1362 afișări
Imaginea articolului Trei directori Lukoil, morţi în condiţii suspecte în ultimele 18 luni - Vladimir Nekrasov a criticat invadarea Ucrainei de către Putin

east2west news/kremlin.ru

Un alt director de top al celei de-a doua mare companie petrolieră din Rusia a murit în mod misterios – al treilea magnat de la Lukoil care a pierit în circumstanţe suspecte în decurs de un an şi jumătate, scrie Daily Mail.

Vladimir Nekrasov, în vârstă de 66 de ani, preşedintele consiliului de administraţie Lukoil, a murit „subit”, presa de stat rusă raportând că concluzia „preliminară” a medicilor a fost că Nekrasov a suferit de „insuficienţă cardiacă acută”.

În septembrie 2022, predecesorul său, Ravil Maganov,  a murit la 67 de ani, la Spitalul Clinic Central, cunoscut şi sub numele de clinica Kremlin, potrivit ALEPH NEWS

Oficial, Maganov fusese internat în spital pentru o problemă cardiacă de lungă durată şi a căzut de la o fereastră de la etajul şase. A decedat pe loc. 

Predecesorul său, miliardarul Alexander Subbotin, în vârstă de 43 de ani, care era manager de top la Lukoil,  a fost găsit mort în mai 2022, după ce a fost otrăvit de veninul de broască râioasă de către un şaman, declanşând un atac de cord.

În ultimele două decenii, mai mulţi adversari ai regimului putinist s-au îmbolnăvit în mod neaşteptat: unii au scăpat ca prin minune, în timp ce alţii au murit otrăviţi - jurnalişti, oameni de afaceri şi politicieni. 

Vladimir Putin, dictatorul Rusiei, a declarat într-un interviu mai vechi că este capabil ,,să ierte, mai puţin trădarea".

Ultimul său adversar,  Evgheni Viktorovici Prigojin, a murit pe 23 august 2023, în prăbuşirea avionului său privat, probabil cauzată de o bombă la bord sau de "o altă formă de sabotaj". Cu două luni înainte, Prigojin, liderul grupării de mercenari Wagner, a condus o rebeliune împotriva regimului putinist. 

În martie 2023, Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Putin pentru crime de război în Ucraina. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici