Trei indivizi din Asia Centrală, acuzaţi că ar fi intenţionat să comită un atac terorist în Suedia

Trei indivizi din Asia Centrală au fost puşi sub acuzare pentru că ar fi intenţionat să comită un atentat în Suedia, dar şi pentru finanţarea reţelei teroriste Stat Islamic, au anunţat procurorii de la Stockholm, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

275 afișări
Imaginea articolului Trei indivizi din Asia Centrală, acuzaţi că ar fi intenţionat să comită un atac terorist în Suedia

Trei indivizi din Asia Centrală, acuzaţi că ar fi intenţionat să comită un atac terorist în Suedia

"Trei (suspecţi) au achiziţionat şi stocat cantităţi mari de substanţe chimice şi alte echipamente pentru, printre altele, a ucide şi răni alte persoane. Dacă acest atac terorist ar fi fost dus la îndeplinire, ar fi putut afecta serios Suedia", se afirmă într-un comunicat al Procuraturii de la Stockholm.

Alături de cei trei suspecţi, alţi trei indivizi au fost inculpaţi pentru finanţarea reţelei teroriste Stat Islamic.

Cei şase indivizi sunt din fostele republici sovietice Uzbekistan şi Kârgâzstan.

Toţi cei şase s-au declarat nevinovaţi, au precizat autorităţile suedeze.

În luna iunie, Rakhmat Akilov, un imigrant din Uzbekistan şi simpatizant al Stat Islamic, a fost condamnat la închisoare pe viaţă după ce în 2017 a comis un atac cu vehicul la Stockholm, soldat cu cinci morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici