Trei indivizi, membri ai unei mişcări neonaziste, condamnaţi la închisoare pentru un atentat la un centru pentru azilanţi din Suedia

Trei bărbaţi, membri ai unei mişcări neonaziste, au fost condamnaţi la mai mulţi ani de închisoare în Suedia, după ce au comis atacuri cu bombă asupra unui centru de azilanţi, informează site-ul publicaţiei Times of Israel.

602 afișări
Imaginea articolului Trei indivizi, membri ai unei mişcări neonaziste, condamnaţi la închisoare pentru un atentat la un centru pentru azilanţi din Suedia

Trei indivizi, membri ai unei mişcări neonaziste, condamnaţi la închisoare pentru un atentat la un centru pentru azilanţi din Suedia

"Toţi cei trei inculpaţi au în comun apartenenţa la Mişcarea Rezistenţei Nordice şi s-au cunoscut prin intermediul activităţilor mişcării", se afirmă în motivarea sentinţei date de un tribunal din oraşul Göteborg.

Cei trei au fost condamnaţi, cu vârsta de 23 de ani, 50 şi 20, au fost condamnaţi la opt ani şi şase luni de închisoare, cinci ani, respectiv un an şi şase luni.

Cei trei au comis un atac cu bombă în data de 11 noiembrie, vizând o librărie a unei organizaţii de stânga, însă nimeni nu a fost rănit.

Ulterior, pe data de 5 ianuarie, ei au efectuat un alt atentat cu bombă, de această dată vizând un centru pentru azilanţi din Göteborg. În urma incidentului un angajat al centrului a suferit răni grave la nivelul membrelor inferioare.

Pe 25 ianuarie, indivizii au plasat o bombă la un alt centru pentru azilanţi din oraş, însă dispozitivul nu a explodat.

Sapo, serviciul de informaţii al Suediei, estimează că în ţară sunt sute de indivizi violenţi, membri ai unor mişcări de extremă-dreapta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici