Trei luni de închisoare cu suspendare, pentru Jean-Marie Le Pen

Liderul extremei drepte franceze Jean-Marie Le Pen a fost condamnat vineri, la Paris, la trei luni de închisoare cu suspendare şi 10.000 de euro amendă pentru că a calificat, în 2005, ocupaţia germană ca "nefiind ceva deosebit de inuman.

1 afișare
Imaginea articolului Trei luni de închisoare cu suspendare, pentru Jean-Marie Le Pen

Trei luni de închisoare cu suspendare, pentru Jean-Marie Le Pen

Tribunalul corecţional l-a declarat pe liderul Frontului Naţional vinovat de complicitate la apologia crimelor de război şi contestarea crimei împotriva umanităţii, ca urmare a declaraţiilor publicate în ianuarie 2005 în săptămânalul Rivarol.

Le Pen, în vârstă de 79 de ani, a fost deja condamnat în repetate rânduri pentru declaraţii rasiste.

"Există 100 la sută şanse ca Jean-Marie Le Pen să îmi ceară să depun apel", a declarat avocatul său, Wallerand de Saint-Just.

În cadrul audienţei în faţa celei de-a 17-a camere corecţionale, la 14 decembrie, Parchetul a cerut cinci luni de închisoare cu suspendare şi 10.000 de euro amendă pentru Le Pen.

În ianuarie 2005, declaraţiile litigioase ale lui Le Pen au făcut obiectul unei condamnări unanime din partea asociaţiilor şi formaţiunilor politice.

Declarându-se victima "persecuţiei", Le Pen a afirmat atunci că nu se simte "absolut deloc vinovat".

El a declarat mai ales că "în Franţa cel puţin, ocupaţia germană nu a fost deosebit de inumană, chiar dacă au fost erori, inevitabile într-o ţară de 550.000 de kilometri pătraţi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici