Trei membri ai echipelor de salvare au murit în mina din Siberia în care s-a produs un accident

Trei membri ai echipelor de salvare au murit în cursul intervenţiei pentru salvarea minerilor blocaţi într-o mină din Siberia, astfel că bilanţul victimelor a ajuns la 14 morţi, anunţă autorităţile ruse, citate de agenţia Reuters.

426 afișări
Imaginea articolului Trei membri ai echipelor de salvare au murit în mina din Siberia în care s-a produs un accident

Sursa foto: profimedia

În momentul de faţă, operaţiunea pentru salvarea celor 35 de mineri blocaţi în subteran a fost suspendată, din cauza acumulărilor de metan şi a riscurilor producerii unor explozii.

"Riscul producerii de explozii este foarte mare. Am decis să suspendăm operaţiunea de căutare şi salvare până când se va reduce concentraţia gazelor", a declarat Serghei Ţivilev, guvernatorul regiunii Kemerovo.

Trei membri ai echipelor de intervenţie şi 11 mineri au murit în accidentul produs în mina de cărbuni Listviajnaia, situată în regiunea rusă Kemerovo.

Conform anchetatorilor, praful de cărbune a luat foc într-un culoar de ventilaţie, iar fumul s-a răspândit în mină. Sute de mineri au reuşit să iasă a suprafaţă, dar zeci sunt răniţi, patru fiind în stare critică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici