Trei militari NATO ucişi în Afganistan, într-un atentat comis de un kamikaze călare pe un măgar

Trei militari NATO şi un interpret afgan au fost ucişi marţi de către un atacator sinucigaş, călare pe un măgar, care s-a detonat la trecerea unui convoi militar, în provincia Wardak, la sud-vest de Kabul, au anunţat surse concordante.

332 afișări
Imaginea articolului Trei militari NATO ucişi în Afganistan, într-un atentat comis de un kamikaze călare pe un măgar

Trei militari NATO ucişi în Afganistan, într-un atentat comis de un kamikaze călare pe un măgar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un kamikaze călare pe un măgar s-a detonat la trecerea unui convoi al forţelor afgane şi străine. Trei militari străini au fost ucişi, patru militari afgani au fost răniţi, iar un interpret afgan a murit", a declarat pentru AFP Ataullah Khogyani, un purtător de cuvânt al Guvernului provincial din Wardak.

Forţa internaţională NATO în Afganistan (ISAF) a confirmat, într-un comunicat, moartea a trei militari, fără să le precizeze naţionalitatea.

Atacul nu a fost revendicat până marţi la prânz. Atentatele sinucigaşe reprezintă una dintre "armele" de predilecţie ale insurgenţilor.

Provincia Wardak este un fief al talibanilor, care luptă de la îndepărtarea lor de la putere, în 2001, împotriva Guvernului afgan şi unei coaliţii internaţionale de aproximativ 100.000 de militari, dintre care majoritatea sunt americani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici