Trei mineri au murit şi patru sunt dispăruţi după o explozie dintr-o mină de cărbune din Mexic

Trei mineri au murit şi patru sunt dispăruţi după o explozie dintr-o mină de cărbune din nordul Mexicului, potrivit informaţiilor transmise miercuri de presă.

56 afișări

O explozie a afectat mina de cărbune din San Juan de Sabines, din statul Cohahuila, potrivit poliţiei locale.

"Două cadavre au fost recuperate, iar un al treilea urmează să fie scos la suprafaţă", în timp ce echipele de salvare încearcă să îi găsească pe cei patru dispăruţi, a declarat Francisco Martinez, un reprezentant al agenţiei, pentru postul de televiziune Milenio.

Explozia a avut loc miercuri dimineaţă într-o mină de cărbune situată în La Florida, din municipalitatea Muzquiz. "Toate indiciile arată că explozia a fost cauzată de o pungă de gaz acumulată", a menţionat Martinez.

Cei şapte mineri au vârstele cuprinse între 22 şi 39 de ani, potrivit poliţiei.

Într-un raport făcut public în noiembrie 2011, Comisia Naţională pentru Drepturile Omului (CNDH) a denunţat condiţiile rele de securitate şi igienă din zona minieră a statului Coahuila.

În Cohahuila au fost semnalate mai multe accidente miniere mortale, în ultimii ani. În mai 2011, 11 mineri au murit într-o mină din aceeaşi zonă, după o explozie a gazelor acumulate în galerii.

În urmă cu cinci ani, 65 de mineri au murit în mina din Pasta de Conchos. Până în 2012, doar două trupuri ale victimelor au fost găsite.

În statul Cohahuila au fost semnalate mai multe accidente miniere mortale, în ultimii ani.

În mai 2011, 11 mineri au murit într-o mină din aceeaşi zonă, după o explozie a gazelor acumulate în galerii.

În urmă cu cinci ani, 65 de mineri au murit în mina din Pasta de Conchos. Până în 2012, doar două trupuri ale victimelor au fost găsite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici