Trei morţi, într-un incident armat la Muzeul Evreiesc din Bruxelles. În zonă era un ministru. O persoană a fost reţinută şi este audiată în calitate de "suspect"

Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alta este în stare gravă într-un incident armat produs sâmbătă după-amiază în faţa Muzeului Evreiesc din Bruxelles, informează presa belgiană. O persoană a fost reţinută şi era audiată, sâmbătă seara, în calitate de "suspect", a anunţat într-o conferinţă de presă Parchetul capitalei belgiene.

1161 afișări
Imaginea articolului Trei morţi, într-un incident armat la Muzeul Evreiesc din Bruxelles. În zonă era un ministru. O persoană a fost reţinută şi este audiată în calitate de "suspect"

Trei morţi, într-un incident armat la Muzeul Evreiesc din Bruxelles. În zonă era un ministru. O persoană a fost reţinută şi este audiată în calitate de "suspect" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O persoană a părăsit locul (producerii incidentului armat) la bordul vehicului său. Am identificat-o şi interceptat-o. Însă nu ştim dacă are vreo legătură cu faptele", a declarat o purtătoare de cuvânt a Parchetului, adăugând că persoana arestată este "audiată în calitate de suspect".

Ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, se afla în apropiere în momentul incidentului.

Potrivit site-ului LaCapitale.be, incidentul armat a avut loc la ora 15.50 (16.50, ora României), în zona Sablon din Bruxelles, în faţa Muzeului Evreiesc din Belgia.

Trei persoane au murit, iar alta este în stare gravă în urma incidentului armat.

Alte douăsprezece persoane sunt în stare de şoc şi primesc îngrijiri medicale.

Presupusul autor al crimelor a reuşit să fugă cu un vehicul şi este dat în urmărire.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici