Trei persoane reţinute în cazul politicianului catalan împuşcat în faţă, la Madrid

Trei persoane au fost reţinute în cazul politicianului catalan împuşcat în faţă, la Madrid, în urmă cu 12 zile.

296 afișări
Imaginea articolului Trei persoane reţinute în cazul politicianului catalan împuşcat în faţă, la Madrid

Trei persoane reţinute în cazul politicianului catalan împuşcat în faţă, la Madrid

Unul dintre suspecţi a fost reţinut în oraşul portuar Malaga, în sudul ţării, iar ceilalţi doi în Granada, a declarat pentru Reuters o sursă din poliţie. Doi dintre ei sunt bărbaţi spanioli, iar cel de-al treilea reţinut este o femeie britanică.

Alejo Vidal-Quadras a fost împuşcat în faţă pe un trotuar din cartierul de lux Salamanca, în centrul Madridului, la 9 noiembrie, de către un bărbat aflat pe motocicletă.

Politicianul conservator, în vârstă de 78 de ani, a supravieţuit atacului, glonţul trecându-i prin maxilar. El se află încă în spital, în recuperare după o dublă fractură a maxilarului, a anunţat marţi spitalul, dar face "progrese bune".

Vidal-Quadras este fostul şef al Partidului Popular (PP) de centru-dreapta din Catalonia şi unul dintre fondatorii partidului de extremă dreapta Vox din Spania. El a fost vicepreşedinte al Parlamentului European între 2009 şi 2014.

Grupul de opoziţie iranian cu sediul la Paris, Comitetul Consiliului Naţional al Rezistenţei Iranului, l-a descris ca fiind un aliat de nădejde şi a dat vina pe guvernul iranian pentru atac.

Poliţia nu a confirmat o astfel de teorie, iar un purtător de cuvânt al Ambasadei Iranului la Madrid a refuzat să comenteze.

În octombrie 2022, Vidal-Quadras a fost inclus pe o listă de sancţiuni iraniene, ca răspune la unele sancţiunile impuse de Uniunea Europeană în urma morţii tinerei iraniano-kurde de 22 de ani Mahsa Amini. Sancţiunile iraniene au inclus o interdicţie de viză şi de intrare pentru Vidal-Quadras şi confiscarea oricărei proprietăţi în Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici