Trei piraţi au fost amendaţi pentru sechestrarea unei nave în Golful Guineei

  • O instanţă din Nigeria a decis ca 3 piraţi să fie amendaţi cu câte 52.000 de dolari.
  • Aceştia au sechestrat o navă în Golful Guineei şi au cerut milioane de dolari pentru eliberarea echipajului.
  • Acestea sunt primele condamnări în statul vest-african după ce a intrat în vigoare noua lege anti-piraterie.
414 afișări
Imaginea articolului Trei piraţi au fost amendaţi pentru sechestrarea unei nave în Golful Guineei

Profimedia

O instanţă din Nigeria a decis ca trei piraţi să fie amendaţi cu câte 52.000 de dolari (40.000 de lire sterline) pentru sechestrarea unei nave în Golful Guineei. Totul s-a întâmplat în luna martie, atunci cînd bărbaţii ar fi cerut o răscumpărare de 2 milioane de dolari pentru eliberarea echipajului, însă au primit doar 200.000 de dolari, scrie BBC.
 
Acestea sunt primele condamnări în statul vest-african de când noua lege anti-piraterie a intrat în vigoare. Nigeria a fost presată de industria navală pentru a reduce pirateria în Golful Guineei.
 
Golful Guineea este cunoscut ca fiind cea mai periculoasă zonă de piraterie din lume. 80% din cazurile de răpire a echipajelor navelor au loc în această zonă, spune Biroul Maritim Internaţional.
 
Cei trei au pledat vinovaţi în faţa instanţei din Port Harcourt. „Această sentinţă îi va descuraja pe cei care desfăşoară activităţi ilegale în apele noastre”, a spus Bashir Jamoh, directorul Administraţiei Maritime din Nigeria.
 
Aproape 50 de echipaje au fost răpite în Golful Guineei în prima jumătate a anului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici