Trei suspecţi în atacurile cu antrax din SUA au legătură cu un centru de cercetare al armatei

FBI a restrâns cercul suspecţilor în cazul atacurilor cu antrax comise în 2001 la circa patru suspecţi, în urma unei anchete care durează de şase ani şi jumătate, trei dintre aceştia având conexiuni cu un centru de cercetare în domeniul armelor bilogice al armatei.

75 afișări
Imaginea articolului Trei suspecţi în atacurile cu antrax din SUA au legătură cu un centru de cercetare al armatei

Trei suspecţi în atacurile cu antrax din SUA au legătură cu un centru de cercetare al armatei

Printre suspecţi se numără trei oameni de ştiinţă, un fost comandant adjunct, un expert în atrax şi un microbiolog, care au legături cu centrul de cercetare din Fort Detrick, statul Maryland, cunoscut sub denumirea de USAMRIID, relatează FOX News.

FBI a strâns probe care cuprind texte scrise de mână de cei trei suspecţi pentru a le confrunta cu mesajul adresat celor doi senatori americani şi unor instituţii media în toamna anului 2001, potrivit unei surse implicate în anchetă.

Atacurile cu atrax au început imediat după atacurile de la 11 septembrie 2001 şi s-au soldat cu cinci morţi şi peste 12 persoane infectate, după ce au deschis scrisorile care conţineau praful toxic.

Una din pistele vizate de FBI este faptul că antraxul a fost sustras de la Fort Detrick şi apoi introdus în scrisorile respective.

Unul dintre suspecţi este un om de ştiinţă de la Fort Detrick, Steven Hatfill, care a dat în judecată FBI după ce a fost inclus pe lista persoanelor suspecte. FBI verifică în prezent şi alţi angajaţi ai USAMRIID.

Mai mulţi angajaţi ai centrului de la Fort Detrick au delcarat pentru FOX News că praful examinat după atacurile din 2001 era aproape identic cu cel produs de unul dintre colegii lor.

Armata americană şi FBI au refuzat să comenteze aceste informaţii, subliniind că ancheta continuă şi că rămâne o prioritate a autorităţilor americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici