Treisprezece indivizi suspectaţi de terorism au fost reţinuţi în Belgia

Autorităţile din Belgia au reţinut 13 indivizi suspectaţi de implicare în activităţi teroriste islamiste, anunţă oficiali din cadrul comisiei de investigaţie citaţi de cotidianul Le Figaro şi de site-ul SudInfo.be.

398 afișări
Imaginea articolului Treisprezece indivizi suspectaţi de terorism au fost reţinuţi în Belgia

Marţi dimineaţă au avut loc o serie de percheziţii în clădiri din oraşul Anvers, a comunicat Parchetul federal din Belgia. La operaţiune au participat aproximativ 100 de agenţi de poliţie.

„Au fost reţinuţi indivizi care au legături cu mişcarea salafistă islamistă", a transmis Parchetul federal de la Bruxelles.

„Scopul operaţiunii este de a verifica în mod amănunţit activităţile unui grup care era deja monitorizat", a precizat instituţia, fără a oferi detalii.

Cei 13 suspecţi vor fi prezentaţi unui judecător de instrucţie cu propuneri de arestare preventivă.

Activităţile teroriste islamiste s-au intensificat în ultimii ani în oraşele Bruxelles şi Anvers. Fouad Belkacem, un belgian de origine marocană, a fost condamnat în 2015 la 12 ani de închisoare şi i s-a retras cetăţenia după ce a fost găsit vinovat de înfiinţarea organizaţiei Sharia4Belgium. Autorităţile belgiene se tem că celule ale acestei organizaţii islamiste sunt încă active. Belgia a fost scena a numeroase atacuri islamiste în ultimii ani. În martie 2016, un dublu atentat comis în Bruxelles de organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic s-a soldat cu 32 de moţi şi 340 de răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici