Treisprezece morţi, după ce un bărbat a deschis focul într-o universitate azeră

Un bărbat înarmat a deschis focul joi, într-o universitate din capitala Azerbaidjanului, Baku, provocând moartea a 13 persoane, potrivit postului de televiziune ANS.

19 afișări
Imaginea articolului Treisprezece morţi, după ce un bărbat a deschis focul într-o universitate azeră

Treisprezece morţi, după ce un bărbat a deschis focul într-o universitate azeră

"Potrivit ultimelor informaţii, 13 persoane au fost ucise şi alte zece rănite", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului general, Eldar Sultanov. Un bilanţ precedent transmis de un oficial menţiona şapte morţi.

Poliţia a refuzat să comenteze imediat detaliile dramei, precizând doar că totul "s-a terminat". O sursă din cadrul poliţiei a declarat pentru Agenţia de presă azeră că atacatorul a fost "neutralizat".

"Operaţiunea s-a terminat, vor transmite informaţii oficiale despre ceea ce s-a întâmplat", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului azer de Interne, Ehsan Zaidov, citat de RIA Novosti.

Potrivit televiziunii azere ANS, doi bărbaţi înarmaţi au pătruns în universitate în timpul cursurilor de dimineaţă, au urcat scările şi au deschis focul asupra studenţilor. Potrivit acestui post, unul dintre atacatori s-a sinucis ulterior.

Mai multe cotidiene azere au afirmat că atacatorii sunt străini, un georgian şi un sirian. Această informaţie nu a putut fi confirmată imediat, în timp ce alte surse menţionează un singur atacator.

Potrivit tuturor surselor, printre victime se numără studenţi şi profesori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici