Trezoreria SUA a impus sancţiuni împotriva unor membri ai serviciului militar rus de informaţii GRU

Trezoreria Statelor Unite a anunţat miercuri impunerea de sancţiuni împotriva a 15 cetăţeni ruşi acuzaţi de implicare în atacuri cibernetice, ingerinţe electorale şi atentatul neurotoxic din Marea Britanie, informează cotidianul The Washington Post.

375 afișări
Imaginea articolului Trezoreria SUA a impus sancţiuni împotriva unor membri ai serviciului militar rus de informaţii GRU

SUA a impus sancţiuni împotriva unor membri ai serviciului militar rus de informaţii GRU

Printre cei sancţionaţi se numără şi nouă membri ai serviciului militar rus de informaţii GRU ce sunt acuzaţi că au sustras ilegal zeci de mii de mesaje private din servere ale Partidului Democrat şi ale echipei de campaniei a lui Hillary Clinton în timpul alegerilor din 2016.

Trezoreria SUA a transmis că sancţiunile au fost impuse ca urmare a "nerespectării normelor internaţionale" de către Rusia.

De asemenea, SUA a impus sancţiuni şi împotriva lui Alexandru Petrov şi Ruslan Boshirov, care au fost acuzaţi de oficialii britanici în legătură cu tentativa de asasinare a fostului spion rus Serghei Skripal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici