Tribunalul Suprem spaniol refuză eliberarea vicepremierului demis catalan Oriol Junqueras

Tribunalul Suprem spaniol a hotărât, vineri, ca vicepremierul catalan demis Oriol Junqueras să rămână închis pe perioada investigării acestuia pentru acte de rebeliune şi pentru implicarea în declaraţia ilegală de independenţă, informează site-ul postului France24.

234 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Suprem spaniol refuză eliberarea vicepremierului demis catalan Oriol Junqueras

Tribunalul Suprem spaniol refuză eliberarea vicepremierului demis catalan Oriol Junqueras

Judecătorii spanioli au argumentat că nu există nicio dovadă că fostul vicepremier catalan s-ar fi schimbat, iar dacă acesta ar fi eliberat, ar putea din nou să comită infracţiuni.

Oriol Junqueras, unul dintre susţinătorii independenţei regiunii Catalonia, a fost arestat după ce autorităţile de la Madrid au dizolvat Parlamentul regional.

Alţi oficiali catalani, precum fostul preşedinte Carles Puigdemont, au plecat la Bruxelles.

Oriol Junqueras a cerut, joi, să fie eliberat, sperând că va putea să participe la sesiunea de deschidere a noului Parlament catalan.

Membrii formaţiunilor politice proindependeţă au obţinut, pe 22 decembrie, 70 de locuri în Parlamentul regional, din totalul de 135 locuri.

La începutul lunii decembrie, Curtea Supremă a Spaniei a refuzat eliberarea pe cauţiune a fostului vicepremier şi a altor trei susţinători ai mişcării separatiste, care sunt acuzaţi de rebeliune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici