Tricouri troian distribuite la un festival neonazist din Germania

O asociaţie germană a anunţat marţi că a distribuit, sâmbătă, în timpul unui festival al extremei drepte, 250 de tricouri cu un mesaj ascuns, care va apărea la prima spălare, îndemnând la părăsirea acestei mişcări.

501 afișări
Imaginea articolului Tricouri troian distribuite la un festival neonazist din Germania

Tricouri troian distribuite la un festival neonazist din Germania

"Exit", un program de reinserţie pentru neonazişti, a intrat în conctact, sub o identitate falsă, cu partidul de extremă dreapta NPD, organizatorul festivalului "Rock für Deutschland", a cărei a noua ediţie s-a desfăşurat sâmbătă, la Gera, în fosta Germanie de Est.

Exit le-a propus, sub forma unei donaţii, un lot de 250 de tricouri imprimate cu un cap de mort, bannere ale unor grupări de extremă dreapta şi inscripţia "Hardcore Rebellen", care au fost distribuite celor câteva sute de participanţi.

Însă, cei care le-au primit vor avea surpriza de a vedea că acest motiv va dispărea, la prima spălare, iar în locul lui va apărea un cu totul alt mesaj, rezistent la spălare, şi anume "Ceea ce poate să facă tricoul tău, poţi şi tu. Noi putem să te ajutăm să te eliberezi de extrema dreaptă".

"Prin aceste tricouri, vrem să ne facem mai bine cunoscută oferta în rândul mişcării şi, mai ales, ne adresăm tinerilor, care nu sunt, încă, militanţi înrăiţi de extremă dreaptă", a declarat fondatorul Exit, Bernd Wagner, într-un comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici