Trump a semnat un decret pentru a „acorda prioritate” livrării de vaccin către SUA înaintea altor ţări

  • Preşedintele SUA se teme că ţara poate rămâne fără doze după faza iniţială de vaccinare.
  • Donald Trump a semnat un decret prin care obligă producătorii de vaccinuri să acorde prioritate SUA
  • Ambii producători de vaccinuri au fabrici în Statele Unite şi Europa
852 afișări
Imaginea articolului Trump a semnat un decret pentru a „acorda prioritate” livrării de vaccin către SUA înaintea altor ţări

Trump a semnat un decret pentru a „acorda prioritate” livrării de vaccin către SUA înaintea altor ţări

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat marţi un decret prin care cere americanii au prioritate la vaccinarea anti-Covid, înainte ca dozele de vaccin să fie exportate în alte ţări.

Potrivit liderului de la Casa Albă, decretul va asigura „că guvernul SUA acordă prioritate vaccinării cetăţenilor americani, înainte de a trimite vaccinurile în alte ţări”, scrie Le Figaro.

Până acum, Pfizer / BioNTech, al cărui vaccin ar putea fi autorizat pentru utilizarea în regim de urgenţă în zilele următoare, are un singur contract pentru 100 de milioane de doze cu Statele Unite.

De asemenea, Moderna, al cărui vaccin ar putea fi autorizat până la sfârşitul săptămânii viitoare, a promis, de asemenea, 100 de milioane de doze. Fiecare contract include opţiuni pentru doze suplimentare.

Populaţia SUA este de peste 330 de milioane, iar guvernul a promis că le va oferi tuturor vaccin până în luna aprilie a anului viitor.

Ambii producători de vaccinuri au fabrici în Statele Unite şi Europa.

Alte două vaccinuri sunt în stadii foarte avansate cu studiile clinice şi ar putea fi autorizate la începutul anului viitor. Este vorba de AstraZeneca / Oxford, din care Washington a comandat 500 de milioane de doze, şi vaccinul dezvoltat de Johnson & Johnson, din care SUA a comandat 100 milioane de doze

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici