Trump acuză presa că se foloseşte de cazul bombelor artizanale în scop politic împotriva sa; cere pedepsirea cu maximă exigenţă a "teroristului" care a trimis bombele

Preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat presa americană că se foloseşte de cazul bombelor artizanale trimise unor oponenţi ai săi pentru a marca puncte politice împotriva sa, adugând că "teroristul" responsabil pentru expedierea de bombe artizanale trebuie pedepsit cu maximă exigenţă.

509 afișări
Imaginea articolului Trump acuză presa că se foloseşte de cazul bombelor artizanale în scop politic împotriva sa; cere pedepsirea cu maximă exigenţă a "teroristului" care a trimis bombele

Donald Trump îndeamnă la pedepsirea cu maximă exigenţă a "teroristului" care a trimis bombe artizanale

Trump a declarat, vineri, la un miting electoral în Charlotte, Carolina de Nord, că violenţa politică nu trebuie tolerată şi că va face tot ceea ce poate pentru a o stopa, informează site-ul agenţiei Reuters.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat presa americană că se foloseşte de cazul bombelor artizanale trimise unor oponenţi ai săi pentru a marca puncte politice împotriva sa, informează site-ul agenţiei Reuters.

Preşedintele american a reluat atacurile la adresa presei şi liderilor democraţi, la doar câteva ore după ce un simpatizant al său, Cesar Sayoc Jr., a fost arestat în legătură cu trimiterea de dispozitive explozive unor oponenţi ai preşedintelui.

"În ultimele ore am văzut un efort din partea mass-mediei de a folosi acţiunile sinistre ale unui individ pentru a marca puncte politice împotriva mea şi a Partidului Republican", a declarat Trump în faţa susţinătorilor săi.

Mai mulţi participanţi la mitingul din Carolina de Nord au scandat împotriva CNN, un post frecvent criticat de liderul de la Casa Albă.

"Şi joacă un rol major în ceea ce priveşte tonul", a continuat Trump după scandările împotriva CNN. "Acoperirea constant părtinitoare a mass-mediei ... şi atacurile negative nu duc decât la divizarea oamenilor şi la subminarea dezbaterilor sănătoase", a adăugat liderul SUA.

 

 

Cesar Sayoc Jr., 58 de ani, care are antecedente penale, este un susţinător fervent al preşedintelui Donald Trump şi a fost reţinut vineri dimineaţă, în apropierea vehiculului său, care era acoperit cu mesaje politice pro-Trump.

Individul a fost pus sub acuzare pentru cinci infracţiuni federale în legătură cu trimiterea de dispozitive explozive artizanale unor lideri democraţi şi altor persoane şi riscă până la 48 de ani de închisoare. În cadrul anchetei ar putea fi reţinuţi mai mulţi complici.

Dispozitive explozive au fost trimise la vila soţilor Bill şi Hillary Clinton, la biroul lui Barack Obama, reşedinţa miliardarului George Soros şi la postul de televiziune CNN. 

Preşedintele SUA a spus anterior că a auzit că suspectul în acest caz este un susţinător al său.

Liderul de la Casa Albă a mai afirmat că nu îl va contacta pe predecesorul său la Casa Albă, Barack Obama, ori pe alte persoane vizate de aceste tentative de atentate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici