Trump are mari probleme. Contabilii îl părăsesc

Mazars, o firmă de contabilitate, şi-a încheiat colaborarea cu Organizaţia Trump săptămâna trecută şi a pus sub semnul întrebării fiabilitatea situaţiilor financiare de un deceniu.Mişcarea lui Mazars ar putea avea consecinţe mari atât pentru viitorul financiar al lui Trump, cât şi pentru anchetele legale cu care se confruntă acum el şi afacerea familiei sale.

1948 afișări
Imaginea articolului Trump are mari probleme. Contabilii îl părăsesc

Trump are mari probleme. Contabilii îl părăsesc

Mazars, o firmă de contabilitate, şi-a încheiat colaborarea cu Organizaţia Trump săptămâna trecută şi a pus sub semnul întrebării fiabilitatea situaţiilor financiare de un deceniu.
 
Mişcarea lui Mazars ar putea avea consecinţe mari atât pentru viitorul financiar al lui Trump, cât şi pentru anchetele legale cu care se confruntă acum el şi afacerea familiei sale.
 
Într-o scrisoare din 9 februarie către vicepreşedintele executiv şi directorul juridic al Organizaţiei Trump, avocatul lui Mazars a avertizat că situaţiile financiare din 2011 până în 2020 „nu sunt de bază” şi a declarat că compania ar trebui să informeze pe toţi destinatarii acestor informaţii. 

„Am ajuns la această concluzie după dosarele făcute de procurorul general din New York la 18 ianuarie 2022, după propria noastră investigaţie şi după informaţiile primite din surse interne şi externe”, a declarat William Kelly, consilierul general al lui Mazars. 
 
Luni, Mazars a declarat că nu va mai acţiona drept contabil pentru Trump, invocând un „conflict de interese”.  
 
Principalul contabil al lui Trump, Donald Bender, a depus mărturie în faţa marelui juriu care investighează Organizaţia Trump de anul trecut, au declarat surse pentru CNN.  Trump l-a acuzat pe procurorul general al statului New York, Letitia James, că a condus o investigaţie motivată politic.

Scrisoarea a fost inclusă într-un dosar al procurorului general din New York, care a încercat să impună o citaţie pentru documente de la Trump şi să caute mărturia lui, precum şi cea a lui Donald Trump Jr. şi a lui Ivanka Trump. O şedinţă de judecată este stabilită pentru joi.   

„Deşi suntem dezamăgiţi de faptul că Mazars a ales să se despartă, scrisoarea sa din 9 februarie 2022 confirmă că, după efectuarea unei revizuiri ulterioare a tuturor situaţiilor anterioare ale situaţiei financiare, munca lui Mazars a fost efectuată în conformitate cu toate standardele şi principiile contabile aplicabile şi că astfel de declaraţii privind situaţia financiară nu conţin nicio discrepanţă semnificativă”, a declarat luni un purtător de cuvânt al Organizaţiei Trump.  

Încetarea colaborării dintre Organizaţia Trump şi Mazars are loc la mai bine de şapte luni după ce procurorul districtual de atunci din Manhattan, Cyrus Vance Jr. , a acuzat Organizaţia Trump şi directorul financiar al acesteia, Allen Weisselberg , în 2021 pentru infracţiuni în legătură cu o presupusă schemă de fraudă fiscală. Weisselberg şi avocaţii companiei au pledat nevinovaţi. 

Compania are datorii de sute de milioane de dolari care urmează să fie scadente în următorii câţiva ani. În ultimul deceniu, Organizaţia Trump a cumpărat un teren de golf în afara Miamii, şi-a asigurat contractul de închiriere pentru Old Post Office din Washington, DC, pe care l-a operat ca Trump International Hotel şi a căutat înţelegeri de afaceri în întreaga lume, adesea cu finanţare bancară, scrie NPR

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici