Trump celebrează Ziua Americii la Mount Rushmore, în ciuda protestelor şi a îngrijorărilor privind răspândirea Covid-19

Preşedintele american Donald Trump va vizita Muntele Rushmore pentru a marca Ziua Naţională a Statelor Unite. Evenimentul va avea loc în contextul creşterii numărului de cazuri de Covid-19 şi a protestelor băştinaşilor americani, scrie BBC News.

808 afișări
Imaginea articolului Trump celebrează Ziua Americii la Mount Rushmore, în ciuda protestelor şi a îngrijorărilor privind răspândirea Covid-19

Trump celebrează Ziua Americii la Mount Rushmore, în ciuda protestelor şi a îngrijorărilor privind răspândirea Covid-19

Cu ocazia vizitei lui Trump, deasupra muntelui care prezintă feţele a patru preşedinţi americani va fi organizat un foc de artificii uriaş.

La eveniment sunt aşteptate să participe în jur de 7.500 de persoane. Aceştia vor avea la dispoziţie măşti de protecţie, dacă vor dori să poarte, dar acest lucru nu este obligatoriu. De asemenea, organizatorii nu au anunţat niciun fel de măsură privind distanţarea socială.

Vizita preşedintelui a stârnit temeri cu privire la o potenţială răspândire a Covid-19, dar şi privind izbucnirea unor incendii de vegetaţie, având în vedere focul de artificii care va avea loc deasupra pădurii.

De asemenea, gestul lui Trump de a celebra 4 Iulie la Mount Rushmore a dus la proteste din partea grupurilor de băştinaşi americani. Aceştia sunt nemulţumiţi că monumentul a fost construit pe un teren sacru al tribului Sioux.

Decizia organizării unui eveniment şi în contextul în care la nivelul Statelor Unite este dezbătută intens problema statuilor generalilor din cadrul Confederaţiei şi ale proprietarilor de sclavi, iar doi dintre foştii preşedinţi înfăţişaţi - George Washington şi Thomas Jefferson - erau proprietari de sclavi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici