Trump confirmă că americanii au lansat un atac cibernetic împotriva Rusiei în 2018

Preşedintele Donald Trump, a confirmat că în 2018, SUA a lansat un atac cibernetic împotriva Agenţiei de Cercetare a Internetului din Rusia. Agenţia este acuzată că a contribuit la facilitarea interferenţelor ruseşti atât în alegerile prezidenţiale din 2016, cât şi în cele din 2018.

1945 afișări
Imaginea articolului Trump confirmă că americanii au lansat un atac cibernetic împotriva Rusiei în 2018

Trump confirmă că americanii au lansat un atac cibernetic împotriva Rusiei în 2018

Trump a confirmat informaţia care se vehicula în presă, în timpul unui interviu realizat de Marc Thiessen, un editorialist Washington Post.

Thiessen scrie că în timpul interviului său l-a întrebat pe Trump dacă a lansat un atac cibernetic şi Trump a răspuns: „Corect”.

Preşedintele a declarat în timpul interviului că, în 2016, Barack Obama "ştia înainte de alegeri că Rusia se implică, şi nu a spus nimic".

Trump a susţinut că, spre deosebire de predecesorul său, el a acţionat pe baza informaţiile pe care SUA le-au avut cu privire la interferenţa Rusiei în alegeri prin lansarea cyberattack-ului.

Aceasta este prima dată când Trump confirmă oficial informaţia privind atacul cibernetic. Despre acest lucru au vorbit anterior, neoficial, alţi înalţi oficiali ai SUA.

În interviu, Trump a declarat că cyberattack-ul a făcut parte dintr-o politică mai largă de confruntare cu Rusia. "Nimeni nu a fost mai dur faţă de Rusia decât mine", a declarat preşedintele pentru Thiessen.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici