Trump critică tehnologiile "complicate" utilizate pentru pilotarea avioanelor: "Nu vreau un Albert Einstein să fie pilotul meu"

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat marţi, în contextul tragediei aviatice din Etiopia că avioanele au devenit prea greu de pilotat din cauza utilizării tehnologiilor ultramoderne.

2146 afișări
Imaginea articolului Trump critică tehnologiile "complicate" utilizate pentru pilotarea avioanelor: "Nu vreau un Albert Einstein să fie pilotul meu"

Donald Trump critică tehnologiile "complicate" utilizate pentru pilotarea avioanelor: "Nu vreau un Albert Einstein să fie pilotul meu"

"Este mult prea complicat să fie pilotate avioanele. Nu mai sunt suficienţi piloţii, ci este nevoie de informaticieni de la MIT (Institutul Tehnologic Massachusetts -n.red.). Eu observ acest lucru tot timpul la multe produse. Se încearcă mereu să se facă paşi în faţă care nu sunt necesari, când foarte adesea modul clasic şi mai simplu este mult mai bun. Sunt necesare decizii în fracţiuni de secundă, iar complexitatea generează pericol. Toate acestea, la costuri mari şi cu puţin câştig. Nu ştiu despre restul, dar eu nu vreau un Albert Einstein să fie pilotul meu. Eu vreau profesionişti în zbor care să poată prelua uşor şi rapid controul asupra unui avion!", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Un avion de tip Boeing 737 Max 8 s-a prăbuşit duminică în Etiopia, iar toate cele 157 de persoane aflate la bord au murit. Este al doilea avion de acest tip care se prăbuşeşte în ultimele cinci luni.

Marea Britanie, China, Franţa, Germania, Etiopia, Singapore, Australia, Indonezia şi Malaysia au suspendat zborurile avioanelor Boeing 737 Max 8.

Potrivit experţilor, piloţii probabil au avut dificultăţi în dezactivarea unui sistem automat care împiedică intrarea în picaj a avionului. Compania Boeing analizează posibilitatea actualizării dispozitivului software care coordonează acest sistem.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici