Trump desemnează un general militar în rezervă pentru funcţia de ambasador în Arabia Saudită

Un general în rezervă este alegerea preşedintelui Donald Trump pentru funcţia de ambasador al SUA în Arabia Saudită, care va ocupa o poziţie diplomatică importantă, relaţiile dintre SUA şi Arabia Saudită fiind testate prin uciderea jurnalistului Jamal Kashoggi, relatează Associated Press.

249 afișări
Imaginea articolului Trump desemnează un general militar în rezervă pentru funcţia de ambasador în Arabia Saudită

Trump desemnează un general militar în rezervă pentru funcţia de ambasador în Arabia Saudită

Trump a anunţat marţi că îl nominalizează pe John Abizaid, cel mai îndelungat comandant al Comandamentului Central al SUA, să conducă Ambasada SUA de la Riyadh. Este un post care a rămas vacant de la plecarea fostului ambasador Joseph Westphal în ianuarie 2017.

Dacă va fi confirmat de Senat, Abizaid va deveni ambasador, întrucât administraţia Trump cântăreşte răspunsul SUA privind uciderea jurnalistului Washington Post, Jamal Khashoggi, la Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Oficialii turci susţin că Jamal Khashoggi a fost ucis de o echipă de asasini formată din 15 membri trimisă din Riyad la comanda celor mai înalte niveluri ale guvernului saudit.

Secretarul de stat Mike Pompeo a revocat vizele saudiţilor implicaţi în asasinat. Secretarul Apărării, Jim Mattis, a declarat că vor fi luate măsuri suplimentare.

Abizaid, care s-a retras în 2007, a servit în războaiele din Grenada, Golful Persic, Bosnia, Kosovo, Afganistan şi Irak. După războiul din Irak, Abizaid şi-a asumat controlul asupra Comandamentului Forţelor Armate, participând la operaţiuni militare în 20 de ţări care se întind de la nord-estul Africii până în Orientul Mijlociu, Asia Centrală şi de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici