Trump este audiat de Marele Juriu din Georgia pentru încercarea sa de a anula rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020

  • Procurorul districtual Fani Willis şi echipa ei şi-au început prezentarea în faţa marelui juriu din zona Atlanta luni şi ar putea dura până la două zile.
  • Procurorul districtual, un democrat ales, este de aşteptat să solicite mai multe acuzaţii în acest caz, au declarat surse pentru CNN.
  • Echipa lui Trump se pregăteşte pentru un potenţial rechizitoriu şi se aşteaptă să primească o nouă inculpare, pe lângă cele trei primite anterior anul acesta.
180 afișări
Imaginea articolului Trump este audiat de Marele Juriu din Georgia pentru încercarea sa de a anula rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020

Procurorii din Georgia au investigat dacă fostul preşedinte Donald Trump a încălcat legea în timp ce încerca să anuleze rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020 în statul Georgia, aprig disputat între democraţi şi republicani la acel moment. 

În apeluri telefonice dezvăluite, Trump l-a presat pe secretarul de stat Brad Raffensperger şi pe un alt oficial să „recalculeze” voturile şi să „găsească” suficiente voturi pentru a-l lăsa să câştige în statul respectiv ce i-ar fi adus 16 voturi electorale în plus. 

Frustrat de lipsa investigaţiilor privind acuzaţia sa împotriva democraţilor că ar fi fraudat alegerile ca să câştige Joe Biden, Trump l-a demis pe procurorul SUA din Atlanta.

În ziua în care Congresul trebuia să certifice rezultatele Colegiului Electoral, Trump a organizat un miting incendiar şi a incitat o mulţime de susţinători să atace Capitoliul, întârziind temporar procesul.

După ce insurecţia s-a încheiat mai târziu, voturile electorale au fost numărate şi Biden a devenit oficial preşedinte ales.

Potrivit CNN, marele juriu este certificat de către biroul grefierului din comitatul Fulton că a aprobat luni 10 rechizitori, conform documentelor semnate cu camera.

Documentele indică că marele juriu nu a votat împotriva niciunui rechizitoriu prezentat luni de echipa procurorului districtual al judeţului Fulton, Fani Willis.

,,Sunt acuzaţii false, procurorul vrea cu disperare să mă pună sub acuzare pe baza ridicolă că aş fi încercat să influenţez rezultatele scrutinului prezidenţial din 2020. Nu, nu am influenţat deloc rezultatele", a afirmat Trump, citat de publicaţia The Hill.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici