Trump i-a numit pe jurnalişti „scursuri” care ar trebui „executate”, conform noii cărţi a lui John Bolton

  • John Bolton povesteşte în cartea sa ce urmează să fie publicată că preşedintele Donald Trump a spus că membrii presei sunt „scursuri” care ar trebui „executate”
  • Bolton a scris că Trump a făcut comentariile într-o şedinţă din iulie 2019 în New Jersey, unde a sugerat, de asemenea, că mai mulţi jurnalişti ar trebui să fie duşi la închisoare pentru a-i constrânge să îşi dezvăluie sursele, relatează Business Insider
  • Atât în ​​campania sa electorală din 2016, cât şi în timpul preşedinţiei sale, Trump a cerut ca legile de calomnie să fie mai stricte, astfel încât jurnaliştii şi organizaţiile de ştiri să poată fi mai uşor daţi în judecată
720 afișări
Imaginea articolului Trump i-a numit pe jurnalişti „scursuri” care ar trebui „executate”, conform noii cărţi a lui John Bolton

Trump i-a numit pe jurnalişti "scursuri" care ar trebui „executate”, conform noii cărţi a lui John Bolton

Fostul consilier pentru securitate naţională John Bolton povesteşte în memoriile sale, că preşedintele Donald Trump a spus că membrii presei sunt „scursuri” care ar trebui „executate”.

Washington Post, care a obţinut o copie a cărţii lui Bolton „Camera unde s-a întâmplat” înainte de publicarea sa din 23 iunie, scrie că Trump ar fi făcut comentariile în timpul unei întâlniri din iulie 2019, în New Jersey, unde Organizaţia Trump deţine un complex de golf.

Bolton spune în carte că Trump, care a fost extrem de vocal cu privire la nemulţumirea sa faţă de modul cum media a acoperit mandatul său de preşedinte, a sugerat ca mai mulţi jurnalişti să fie arestaţi şi duşi la închisoare, astfel încât guvernul să-i poată obliga să îşi dezvăluie sursele.

Guy Snodgrass, scriitor şi asistent al fostului secretar al Apărării, James Mattis, a confirmat într-un tweet că Trump a făcut observaţia despre jurnaliştii şi a precizat că Preşedintele SUA a repetat ideea şi cu alte ocazii. Mattis a ocupat funcţia de secretar al Apărării sub preşedenţia lui Trump timp de doi ani, din ianuarie 2017 până în ianuarie 2019.

The New York Times, Washington Post şi Wall Street Journal au publicat fie fragmente din viitoare cartea a lui Bolton, fie scurte rezumate bazate pe copii de pre-publicare pe care le-au obţinut.

Trump a reaccţionat pe Twitter numind cartea "tendenţioasă" şi plină de minciuni şi poveşti false.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici