Motivul din spatele deciziei surpriză a SUA: Trump loveşte în Merkel pentru că a încercat să-l apere pe Putin

  • Decizia lui Donald Trump de a retrage mai mult de un sfert din trupele americane ce staţionează teritoriul Germaniei ar fi o răzbunare împotriva cancelarului Angela Merkel
  • Vizita lui Merkel la Moscova, în ianuarie, a fost interpretată drept o încercare de a îi lua apărarea lui Putin
11969 afișări
Imaginea articolului Motivul din spatele deciziei surpriză a SUA: Trump loveşte în Merkel pentru că a încercat să-l apere pe Putin

Angela Merkel

Decizia lui Donald Trump de a retrage mai mult de un sfert din trupele americane ce staţionează teritoriul Germaniei o lasă pe Angela Merkel expusă într-un moment în care creşte presiunea exercitată asupra acesteia pentru a înăspri relaţiile cu preşedintele rus Vladimir Putin, după vizita efectuată de cancelar la Moscova, scrie Bloomberg. 
 
„Pur şi simplu, este ca şi cum ar scuipa în faţa cancelarului”, a spus Vladimir Frolov, fost diplomat rus, actualmente analist de politică externă. „Dar ceea ce se întâmplă e în interesul nostru”, a mai declarat acesta. 
 
La trei zile după ce au apărut informaţii cu privire la intenţia lui Trump, cabinetul Merkel aştepta încă o notoficare oficială din partea SUA.   
 
Fie că Trump are sau nu în vedere subminarea eforturilor lui Merkel de a lua apărarea Rusiei, acesta ar fi doar un nou exemplu că preşedintele american este capabil să destabilizeze politica promovată de liderii europeni prin decizii surprinzătoare. 
 
La începutul acestui an, când Italia a fost cuprinsă de pandemie, Trump a hotărât să suspende zborurile din Uniunea Europeană către SUA fără vreun semnal de avertisment pentru liderii europeni. 
 
În trecut, acesta a arătat că are îndoileli cu privire la clauza mutuală de apărare din cadrul NATO, ce stă la baza securităţii continentale. 
 
Potrivit unor surse consultate de Bloomberg, fostul ambasador al SUA Richard Grenell a declarat cu ceva timp în urmă că ar vrea să convingă liderii de la Washington să reducă prezenţa armată în Germania, mutând o parte din trupe în Polonia sau pur şi simplu pentru a reduce efectivele armate ale SUA din afara ţării. 
 
Peter Beyer, membru marcant al Uniunii Creştin Democrate din Germania şi coordonatorul politicii transatlantice a statului european, a declarat luni că nu este sigur dacă intenţia SUA de a reduce prezenţa armată este doar  un balon de săpun sau o strategie de campanie a lui Trump. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici