Trump renunţă la discursul pacifist si ameninţă Iranul: ”Poate răspundem cu o forţă disproporţionată”

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite ale Americii, a reacţionat pe contul său de Twitter ca urmare a escaladării situaţiei tensionate din Orientul Mijlociu.

5134 afișări
Imaginea articolului Trump renunţă la discursul pacifist si ameninţă Iranul: ”Poate răspundem cu o forţă disproporţionată”
Liderul de la Casa Albă a precizat că Statele Unite vor reacţiona ”poate într-o manieră disproporţionată” dacă Iranul va ataca orice ţintă militară sau persoanp americană.
 
„Aceste postări media vor servi drept notificare către Congresul Statelor Unite; în cazul în care Iranul va lovi orice persoană sau ţintă aparţinând Statelor Unite, SUA vor răspunde rapid şi complet, poate într-o manieră disproporţionată. O astfel de notificare nu este necesară, dar este totuşi făcută!” scrie Donald Trump în postarea sa.
 
 
Forţele americane l-au ucis vineri pe liderul Forţei Quds, generalul Qasem Soleimani, într-un atac cu dronă. Moartea generalului iranian a stârnit un val de proteste şi de ameninţări din partea Teheranului.
 
Generalul Gholamali Abuhamzeh a fost citat vineri de agenţia de ştiri Tasnim declarând că Iranul îi va pedepsi pe americani oriunde s-ar afla la îndemâna Republicii Islamice şi a ridicat perspectiva atacurilor asupra navelor din Golf.
 
„Strâmtoarea Hormuz este un punct vital pentru Occident şi un număr mare de distrugătoare americane şi nave de război trec pe acolo. Obiectivele americane vitale din regiune au fost identificate de Iran de acum mult timp. Aproximativ 35 de ţinte americane din regiune, precum şi Tel Avivul, sunt la îndemâna noastră”, a spus el.
 
Sâmbătă seară, o rachetă a căzut în interiorul zonei puternice fortificate a Bagdadului, în apropierea Ambasadei SUA, cea de-a doua a lovit cartierul Jadriya din apropiere şi alte două au fost lansate asupra bazei aeriene din Balad, la nord de oraş, dar nimeni nu a fost ucis, a informat armata irakiană. Până acum, atacul nu a fost revendicat. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici