Trump spune că SUA trebuie să primească un procent important din încasările generate de vânzarea TikTok

  • SUA ar trebui să primească bani de pe urma vânzării TikTok către Microsoft, a declarat Trump
  • Trump spune că banii trebuie plătiţi fie de China, fie de Microsoft
  • Guvernul american ar merita o parte din incasări pentru că va face tot posibilul ca tranzacţia să aibă loc, e de părere Trump
3214 afișări
Imaginea articolului Trump spune că SUA trebuie să primească un procent important din încasările generate de vânzarea TikTok

Trump spune că SUA trebuie să primească un procent important din incasările generate de vânzarea TikTok

Preşedintele Donald Trump e convins că guvernul american trebuie să primească "un procent mare" din incasările generate de vânzarea TikTok către Microsoft, informează Reuters.
 
Trump le-a declarat reporterilor că Statele Unite vor face posibilă orice operaţiune de vânzare a aplicaţiei chinezeşti către compania americană Microsoft, drept urmare statul american merită o parte din banii incasaţi, indiferent dacă aceştia provin din China sau de la Microsoft. În ceea ce priveşte modalitate prin care aceşti bani ar urma să ajungă în conturile SUA, Trump nu a oferit nicio explicaţie.
 
Donald Trump a dat undă verde pentru ca Microsoft să achiziţioneze TikTok, însă nu mai târziu de 15 septembrie. 
 
Ministerul de Externe al Chinei a declarat că se opune ferm acţiunilor americane împotriva companiilor de software chinezeşti, sperând ca SUA să pună punct policitilor discriminatorii.
 
Mike Pompeo a explicat, pentru Fox News, că nenumărate companii chinezeşti "alimentează direct cu date Partidul Comunist Chinez".
 
„Ar putea fi vorba de recunoaşterea facială sau de informaţii despre reşedinţă, numere de telefon, prieteni, ori despre indentitatea celora cu care vorbeşti. Astea sunt problemele pe care preşedintele Trump le-a invocat şi de care ne vom ocupa", a spus Pompeo.
 
În lumina ultimelor evenimente, TikTok a negat acuzaţiile că ar trimite date către China şi spune că toate informaţiile sunt stocate pe servere din Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici