Trupele nord-coreene au ucis un oficial sud-coreean apoi au ars cadavrul, spune Seulul

  • Un oficial din sectorul de pescuit sud-coreean dispărut săptămâna aceasta a fost interogat pe o navă de patrulare nord-coreeană înainte de a fi împuşcat de trupele care i-au incendiat apoi corpul, a declarat joi armata sud-coreeană.
  • Armata Coreei de Sud a declarat că dovezile sugerează că bărbatul mergea spre nord, când a fost raportat dispărut de pe o barcă de pescuit luni, la aproximativ 10 km (6 mile) la sud de Linia Limită de Nord (NLL), o demarcare contestată care acţionează ca graniţă maritimă de facto între Coreea de Nord şi Coreea de Sud.
  • Motivul exact pentru care oficialul în vârstă de 47 de ani a fost împuşcat nu este cunoscut.
8086 afișări
Imaginea articolului Trupele nord-coreene au ucis un oficial sud-coreean apoi au ars cadavrul, spune Seulul

Trupele nord-coreene au ucis un oficial sud-coreean apoi au ars cadavrul, spune Seul

Citând surse de informaţii, armata a declarat că bărbatul neidentificat pare să fi fost interogat pe o barcă nord-coreeană înainte de a fi executat din „ordinul unei autorităţi superioare”, relatează Reuters.

Trupele în măşti de gaz au aruncat apoi corpul în petrol şi l-au incendiat, a declarat armata sudului.

"Armata noastră condamnă cu tărie o astfel de atrocitate şi solicită cu tărie Coreea de Nord să ofere explicaţii şi să-i pedepsească pe cei ce sunt responsabili", a declarat generalul Ahn Young-ho.

Comandantul militar american din Coreea de Sud a declarat luna aceasta că trupelor nord-coreene li s-a dat „ordin de tragere” pentru a preveni intrarea coronavirusului în ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici