Trupele ruse îşi pregătesc retragerea de la frontiera cu Ucraina, anunţă Moscova

Trupele ruse, a căror retragere din zona de frontieră cu Ucraina a fost ordonată luni de către Vladimir Putin, îşi pregătesc plecarea, a anunţat marţi Ministerul rus al Apărării.

1015 afișări
Imaginea articolului Trupele ruse îşi pregătesc retragerea de la frontiera cu Ucraina, anunţă Moscova

Trupele ruse îşi pregătesc retragerea de la frontiera cu Ucraina, anunţă Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Comandanţii din zonele în care au avut loc manevre sunt pe cale să precizeze itinerarele şi planul de deplasare către staţiile de îmbarcare (de pe teren)", a precizat ministerul, citat de Interfax.

"Oamenii au început să demonteze taberele, să schimbe echipamentul şi să formeze coloane de vehicule şi blindate", potrivit aceleiaşi surse.

Statele Unite şi NATO au declarat luni că nu deţin elemente care să ateste retragerea miilor de militari ruşi masaţi din martie la frontieră, a căror prezenţa alimentează temeri cu privire la o invazie a Ucrainei, o ţară în care loc o insurecţie prorusă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici