Trupele ruse se retrag din portul georgian Poti

Trupele ruse s-au retras sâmbătă din portul georgian Poti, conform unui termen-limită stabilit pentru prima etapă a retragerii negociate de Franţa.

24 afișări
Imaginea articolului Trupele ruse se retrag din portul georgian Poti

Trupele ruse se retrag din portul georgian Poti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un reporter Reuters a observat militari în vehicule blindate şi camioane începând retragerea de la periferia oraşului Poti.

Sursa citată a adăugat că trupele ruse au părăsit alte trei poziţii din apropierea oraşului Senaki din apropiere.

Rusia a trimis trupe în Georgia luna trecută, ca represalii la încercarea acestei ţări de a prelua controlul asupra regiunii separatiste proruse Osetia de Sud.

"Au plecat în transportoare blindate şi camioane, luând totul cu ei", a declarat reporterul.

"Poziţiile din apropiere de Senaki au fost, de asemenea, abandonate", a adăugat sursa citată.

"Acesta este un exemplu al Europei unite prin care agresorul este nevoit să se retragă", a declarat secretarul Consiliului Naţional Georgian de Securitate, Aleksandr Lomaia.

"Sunt optimist că şi celelalte trupe se vor retrage", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici