Trupele somaleze au împuşcat şi ucis trei militanţi islamişti într-o clădire din Mogadishu

Trupele guvernamentale somaleze au împuşcat şi ucis vineri trei militanţi islamişti într-o clădire din centrul capitalei Mogadishu, a anunţat poliţia, punând capăt unui atac care a durat o zi întreagă în care au fost ucişi cel puţin 29 de civili, relatează Reuters.

145 afișări
Imaginea articolului Trupele somaleze au împuşcat şi ucis trei militanţi islamişti într-o clădire din Mogadishu

Trupele somaleze au împuşcat şi ucis trei militanţi islamişti într-o clădire din Mogadishu

Luptătorii grupării al Shabaab au lansat joi seara bombardamentele de tip "Shabaab", distrugând alte structuri, aprindând un incendiu uriaş şi lăsând oamenii răniţi sub dărâmături.

Militanţii - care se luptă să răstoarne guvernul susţinut de forţele occidentale - au fugit într-o clădire învecinată şi au deschis focul asupra forţelor speciale şi a altor soldaţi trimişi să elibereze clădirea.

"Operaţiunea s-a terminat şi clădirea este acum controlată de forţele de securitate. Cei trei militanţi au fost împuşcaţi, corpurile lor sunt în interiorul clădirii", a declarat ofiţerul de poliţie, căpitanul Osman Mohamed pentru Reuters, vineri după-amiază.

Atacul asupra hotelului a avut loc în aceeaşi zi în care forţele americane au declarat că au efectuat un raid aerian în urma căruia au fost ucişi 26 de militanţi în zona Hiran, la nord de capitală, parte a unei escaladări a luptei Washingtonului împotriva grupării al-Qaeda.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici