Tsipras cere miniştrilor să lase apariţiile la televizor şi să se concentreze pe reforme

Premierul elen Alexis Tsipras a cerut vineri miniştrilor să renunţe la apariţiile la televizor şi să se concentreze pe sarcinile pe care le au de îndelinit, subliniind importanţa asigurării unei evaluari pozitive a reformelor, pentru ca discuţiile privind restructurea datoriilor să poată continua.

190 afișări
Imaginea articolului Tsipras cere miniştrilor să lase apariţiile la televizor şi să se concentreze pe reforme

Tsipras cere miniştrilor să lase apariţiile la televizor şi să se concentreze pe reforme (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

"Reducerea datoriilor va limita riscurile, iar economia va deveni mai atractivă pentru investitori", a spus Tispras miniştrilor în prima şedinţă de guvern de după alegerile câştigate duminică de partidul Syriza, relatează Kathimerini.

O altă prioritate este deficitul de lichidităţi din bănci. Dacă recapitalizarea băncilor va fi făcută corect, lichidităţile vor reveni în economia elenă, care are mare nevoie de bani", a spus premierul.

Tsipras a subliniat că Grecia nu are la dispoziţie un timp nelimitat.

"Tebuie să ne suflecăm mânecile şi să muncim să aplicăm planul cu eficienţă. Funcţiile nu vă aparţin, sunt ale poporului grec", a spus Tsipras, cerând membrilor cabinetului să înceteze apariţiile la televiziune.

Implementarea acordului cu creditorii este o prioritate, a arătat premierul, care crede că Grecia poate ieşi din criză în patru ani.

Tsipras a reiterat totodată angajamentul făcut în campania electorală, de combatere a corupţiei şi a vechiului sistem politic.

În legătură cu criza refugiaţilor, Tsipras a exprimat opoziţie faţă de cei din Uniunea Europeană care "vor să schimbe frontierele în câmpuri de luptă şi mările în morminte".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici