Tsunami din Constitucion înregistrat de un tânăr cu telefonul mobil - VIDEO

Un tânăr din Constitucion, o staţiune balneară din Chile devastată de valul seismic provocat de cutremurul de sâmbătă, a povestit cum a înregistrat imaginile cu unul din valurile gigantice, care ar fi singurele disponibile în legătură cu catastrofa.

18 afișări
Imaginea articolului Tsunami din Constitucion înregistrat de un tânăr cu telefonul mobil - VIDEO

Tsunami din Constitucion înregistrat de un tânăr cu telefonul mobil (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jaime Vera, a cărui casă a fost distrusă, a povestit cum a putut sesiza în zori al treilea dintre valurile care au cuprins acest oraş de 60.000 de locuitori, distrugând o treime din case.

"După cutremur, se auzeau oameni care strigau după ajutor, circa 200 de persoane, şi la baza podului erau de asemenea oameni. Toţi au murit", a declarat Vera, intervievat miercuri de postul public chilian de televiziune TVN.

Vera, precum mulţi din locuitorii din Constitucion, a reuşit să se refugieze pe colinele oraşului.

"Noaptea nu am putut filma cu telefonul, dar după ce s-a crăpat de zori, la (ora locală) 06.30 sau 07.00 (11.30 sau 12.00, ora României), s-a putut vedea valul care venea", povesteşte tânărul în vârstă de circa 20 de ani.

Imaginile, de proastă calitate, arată valul care înaintează ridicând nivelul apei spre ţărm, apoi impactul mării cu relieful, locuinţele din Constitucion situate în apropierea gurii de vărsare a unui râu.

Aceasta ar fi singura înregistrare video disponibilă cu tsunami-ul de după seismul de sâmbătă, care a provocat moartea a cel puţin 802 persoane şi numeroase dispariţii, potrivit unui bilanţ oficial provizoriu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici