Turcia a transmis un avertisment Libanului, pe fondul răpirii a doi piloţi turci

Ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu, l-a avertizat marţi pe omologul său libanez în legătură cu "consecinţele negative" ale răpirii celor doi piloţi turci la Beirut.

623 afișări
Imaginea articolului Turcia a transmis un avertisment Libanului, pe fondul răpirii a doi piloţi turci

Ahmet Davutoglu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul libanez de Externe, Adnane Mansour, a fost sunat de Davutoglu, care i-a vorbit despre cazul celor doi piloţi ai companiei Turkish Airlines răpiţi vineri în apropierea aeroportului din Beirut, într-o zonă şiită aflată sub controlul mişcării Hezbollah, un aliat al regimului din Siria.

"Ahmet Davutoglu i-a transmis lui Mansour preocuparea sa profundă în legătură cu această răpire, care riscă să aibă consecinţe negative asupra relaţiilor dintre cele două ţări", precizează diplomaţia de la Ankara.

Turcia a decis închiderea centrului cultural turc şi a biroului comercial de la Beirut, ca reacţie la răpirea a doi piloţi ai companiei Turkish Airlines în capitala libaneză. Cei doi piloţi au fost răpiţi vineri de o grupare care cere Ankarei să îşi exercite influenţa asupra insurgenţilor sirieni pentru ca aceştia să elibereze nouă şiiţi libanezi răpiţi în mai 2012.

Guvernul de la Ankara a îndemnat cetăţenii turci să părăsească Libanul şi să evite călătoriile în această ţară. Răpirea celor doi piloţi turci a fost revendicată de Gruparea Vizitatorilor Imamului Al-Rida, după numele unui cleric venerat de şiiţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici