Turcia acuză Armata siriană că nu respectă armistiţiul din provincia Idlib

Ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a declarat vineri că forţele guvernamentale siriene încalcă un acord de încetare a focului în provincia siriană Idlib, negociat cu Rusia, potrivit Euronews.

955 afișări
Imaginea articolului Turcia acuză Armata siriană că nu respectă armistiţiul din provincia Idlib

Turcia acuză Armata siriană că nu respectă armistiţiul din provincia Idlib

Rusia sprijină forţele loiale preşedintelui Bashar al-Assad, în timp ce Turcia a oferit asistenţă unor grupări rebele de-a lungul celor opt ani de război civil în Siria, însă Ankara şi Moscova au cooperat pentru încetarea conflictului în zona de nord-vest a ţării. În ultimele săptămâni, însă, violenţele au crescut în intensitate în Idlib.

„Regimul nu îşi respectă promisiunile în legătură cu încetarea focului în regiune, în ciuda faptului că există un acord în acest sens”, a declarat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar. El a adăugat că intensificarea violenţelor din zonă ar putea duce la o catastrofă umanitară. „Acordul de la Soci (prin care Turcia şi Rusia au agreat să infiinţeze o zonă tampon în Idlib, n.r.) prevede o încetare a focului şi asta ne dorim”, a adăugat el.

Ministerul turc al Apărării a anunţat că un grup de lucru format din reprezentanţi ai Turciei şi Rusiei s-a reunit joi la Ankara pentru a discuta despre situaţia din Idlib.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici