Turcia alege Rusia. Ţara condusă de Recep Erdogan ar putea renunţa la intenţia de a intra în UE

Turcia s-ar putea despărţi de UE dacă va fi necesar, a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, atunci când a fost întrebat despre conţinutul unui raport al Parlamentului European privind ţara sa.

7343 afișări
Imaginea articolului Turcia alege Rusia. Ţara condusă de Recep Erdogan ar putea renunţa la intenţia de a intra în UE

Turcia alege Rusia. Ţara condusă de Recep Erdogan ar putea renunţa la intenţia de a intra în UE

Declaraţia a fost făcută sâmbătă la Ankara. Preşedintele turc a fost întrebat despre raportul adoptat la începutul acestei săptămâni în care scria că procesul de aderare a Turciei la UE nu poate fi reluat în circumstanţele actuale.Totodată, raportul sugerează UE să exploreze „un cadru paralel şi realist" pentru legăturile sale cu Ankara.

Turcia a fost un candidat oficial la aderarea la UE timp de 24 de ani, dar discuţiile de aderare s-au blocat în ultimii ani din cauza preocupărilor blocului cu privire la încălcarea drepturilor omului şi la respectarea statului de drept.

„UE încearcă să se desprindă de Turcia. Ne vom face evaluările faţă de aceste evoluţii şi, dacă este necesar, ne putem despărţi de UE", a declarat Erdogan înainte de a pleca într-o călătorie în SUA.

Ministerul de Externe al Turciei a anunţat la începutul acestei săptămâni că raportul Parlamentului European conţine acuzaţii şi prejudecăţi nefondate şi are o abordare „superficială şi fără viziune" a legăturilor ţării cu UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
erdogan,
ue,
turcia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici