Turcia critică acţiunile întreprinse de israelieni împotriva palestinienilor

Administraţia Prezidenţială din Turcia a criticat, vineri, acţiunile violente ale Armatei israeliene asupra civililor palestinieni, soldate cu 15 morţi şi peste o mie de răniţi, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

1109 afișări
Imaginea articolului Turcia critică acţiunile întreprinse de israelieni împotriva palestinienilor

Turcia critică acţiunile întreprinse de israelieni împotriva palestinienilor

Reacţia Turciei are loc în contextul în care 15 protestatari palestinieni au fost împuşcaţi mortal, iar peste o mie au fost răniţi în confruntări cu armata israeliană produse vineri la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel.

”Condamnăm dur atacurile Israelului asupra civililor palestinieni lipsiţi de apărare, care participau la demonstraţii paşnice în Gaza”, a declarat Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale de la Ankara.

Kalin a precizat că acţiunile israelienilor sunt inaccpetabile, avertizând că au fost încălcate drepturile fundamentale ale omului.

”Violenţa sistematică împotriva poporului palestinian trebuie să înceteze imediat. Cerem comunităţii internaţionale, în mod special Organizaţiei Naţiunilor Unite, să ia măsuri”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Turciei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici