Turcia refuză să plătească despăgubiri pentru bombardierul rusesc doborât la frontiera cu Siria

Ankara afirmă că nu va plăti nicio compensaţie Moscovei pentru bombardierul rus doborât luna trecută de forţele aeriene turce în apropiere de frontiera dintre Turcia şi Siria, scriu ziarele turce Daily Sabah and Hurriyet, citate de Radio Free Europe-Radio Liberty.

5326 afișări
Imaginea articolului Turcia refuză să plătească despăgubiri pentru bombardierul rusesc doborât la frontiera cu Siria

Turcia refuză să plătească despăgubiri pentru bombardierul rusesc doborât la frontiera cu Siria (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Această poziţie a Ankarei a fost reiterată de către Tanju Bilgic, un purtător de cuvânt al Ministerului turc de Externe, imediat după ce Aleksei Meşkov, un adjunct al ministrului rus de Externe a îndemnat Turcia să plătească despăgubiri pentru avionul rusesc de război pe care l-a doborât.

Forţele aeriene turceşti au doborât bombardierul rusesc pe 24 noiembrie, afirmând că a pătruns în spaţiul aerian turc dinspre Siria, ignorând o serie de avertismente.

Unul dintre cei doi piloţi de la bordul bombardierului a fost ucis în acest incident.

Moscova insistă că avionul de război nu a ieşit deloc din spaţiul aerian sirian şi a impus Ankarei o serie de sancţiuni economice, ca măsuri de retorsiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici